Klodovik
b

ТРАДИЦИЈА

Гвозден Ивановић из села Каран код Ужица почетком прошлог века снабдевао је више ужичких кафана висококвалитетном шљивовицом. Имао је дозволу Краљевине Југославије за производњу ракије, која је била популарна и на двору, међу племством. После Другог светског рата на имање Гвоздена Ивановића дошао је Димитрије Ковачевић, оженио Гвозденову кћер и наставио опроизводњу врхунске ракије. Драгомир Ковачевић, Димитријев син и Драгомирови синови брину се да традиција остане очувана, стари рецепти, који немају алтернативу, примењују се и данас.
Ракија Златна Долина настала је од најбољих српских ракијских сорти, које у рејону ужичког краја дају најквалитетнији плод. Воће се скупља крајем лета- почетком јесени и ставља на првирање у дрвене каце. Дестилација се врши одмах по превирању, а ракија смешта у храстову бурад.
Ракија Златна Долина је произведена на традиционалан начин, без употребе хемијских средстава у производњи воћа и у производњи ракије. Чувана је годинама у храстовим бурадима, која је додатно оплемењују. Златна Долина је у потпуности природан приизвод, који нема конкуренцију међу ракијама.

b
futer